Цели

Основни цели

Една од главните цели на Здружението „ЖИВОТ“ е да изготви иницијативи и активности преку јавно-приватен дијалог за да го катализира создавањето работни места и економскиот раст на регионално ниво.

– зачувување, одржување, заштита и обновување на биодиверзитет;

– заштита и одржливо користење на природни ресурси;

– заштита на животот и на здравјето на луѓето

– промовирање на разновидна, квалитетна и безбедна храна;
-промовирање на одржливи практики во земјоделството и екологијата;

 

– подигнување на јавната свест за потребата од одржлив начин на живот;

– спроведување и унапредување на мерките за решавање на регионалните и  глобалните проблеми на животната средина;

– унапредување на земјоделските науки со истражување и едукација;

– рамномерен регионален развој;

-рурален развој и развој и промоција на туризам.

Контактирајте не

Можете да не контактирате на:

Тромеѓа бб. Куманово    Р.С Македонија

+389 70 88 88 17 Драган

+389 71 39 39 77 Благица

Работно време
Понеделник - Петок 09-17

Пратете порака

mk_MKMK